Prioriteringar och i-landsproblem


Nu har jag jobbat i leksaksaffären tre veckor. Det är jätteroligt! Jag har fått en del frågor om hur jag hinner allting och om jag inte tar på mig för mycket. Hmmm… jag tror att jag är sån. Jag har alltid varit spretig och gjort lite av allt. Samtidigt. Jag trivs då. Sen har det blivit för mycket ibland och efter min krasch för några år sen har jag varit tvungen att prioritera om och ta ansvar för hur jag mår och vad jag gör. Jag tycker att det funkar riktigt bra. Jag har dåliga perioder, men det har ju alla. Jag har levt med ångest hela mitt liv (typ) och det har jag bara accepterat att så är det. Håller jag balans i livet så funkar det bra. Som det är nu så är gården och djuren nummer ett. Sen jobbar jag 10 timmar i veckan. Utöver det har jag vävning, quiltgruppen, pysslande, kyrkan och vänner. Det största jag lärt mig är att man kan boka av. Man kan säga nej. Djur och jobb funkar inte så – så klart. Men det övriga. Orkar jag inte väva en dag, då kan jag göra det en annan dag. Det är en viktig lärdom. MEN det viktigaste av allt – att vara realistisk när jag planerar. Då behöver jag inte avboka – vilket jag verkligen inte gillar att göra. Så jag tror att det är mitt sätt att funka. Sen är jag bra på att ignorera vissa saker som städning…. 😉

Sen hörrni, det här med utseende… och att åldras. Allra oftast bryr jag mig inte. Jag trivs mycket bättre med att vara 44 än att vara 24.  Ibland anstränger jag mig och låter håret torka (sätter oftast upp det i en toft direkt efter duschen…). Jag har ju lockigt hår och har bråkat med mitt hår i alla år. Jag tycker om mina lockar men så fort jag går ut och det blåser eller regnar så ser jag ut som skogsmulle med en massa trassel som står rakt ut. Så oftast ser jag ut som den högra bilden nedan. Osminkad, rynkig, ringar och påsar under ögonen. Bara att acceptera. Den rynkiga sanningen, hehe… Dagens i-landsproblem.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *