Olika typer av pysslande


Så här års är det mycket som händer här på gården.

När jag var på symässan för ett tag sen såg jag denna fina väska som man kan ha t ex sybehörssaker. Jag beställde mönster och material och strax innan påsk fick jag det i brevlådan. Nu har jag sytt den klar och jag är jättenöjd. ♥ Perfekt att ha med sig på pysselträffar. Man kan få med sig allt! Typ.

Björn och svärfar har byggt ett hus i bortersta hagen. Björn har kommit på denna smarta modell och nu har vi dessa stugor i nästan alla våra hagar. Perfekta både för får, getter och grisar. Designen är gjord sån också att den tål våra stormar och står (hittills, peppar, peppar) kvar. Ni som varit med här på bloggen ett tag vet att vi har haft hus som flugit omkring… ni andra gå bakåt i bloggen. Vi har haft ett grishus som flugit 30 meter och kraschat sönder och samman. Ett kohus som blåst på ända och stod på taket. Två gånger. Samt en container som flög över till grannens tomt och kraschade där. Mitt i allt detta kaos har vi haft den stora turen att våra djur klarat sig helt oskadda. Materiella saker och skador går att åtgärda. Men nu som sagt, har Björn hittat ett fungerande koncept!

Jag har tömt hönshuset och sanerat det. På översta bilden kan man se hönsen på på det tomma golvet och verkligen undra vad som hänt! 🙂 Här på gården tömmer vi hela hönshuset så här på våren och sopar golv, väggar och tak rena från skräp, bajs, mat, insekter, spindelnät och damm. Vi diskar matskålar och vattenautomater och fyller på med ny halm. Det är mycket uppskattat! Under året mockar vi och fyller på halm eftersom det behövs.

Igår hade vi fårsläpp! Först verkade vi klövarna på Dagny, Britt och Svea. Sen fick de och deras fyra lamm – Salomon, Benjamin, Demian och Dorian – gå ut i den ena hagen. Lyckan var stor när småkillarna upptäckte gräset! ♥ Sen verkade vi klövarna på Walter, Mini och Samantha. De fick sen gå i den bortre hagen. Kvar i spiltan går nu gamm-tackorna Märta, Matilda, Welma och Josefin. Dom är alla dräktiga och får stanna inne ett tag till. Vi hoppas på att hinna klippa dom innan lammningen. Får se hur vi lyckas med det. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *