Störst av allt är kärleken ♥


Förra fredagen uppdaterade jag bloggen efter att ha haft ett uppehåll en tid. Någon timme senare hände det hemska attentatet i Stockholm. Det var några timmar med hjärtat i halsgropen när man ringde runt familj och vänner för att se var de befann sig. Min bror var tryggt hemma. En av mina närmsta vänners dotter satt fast i Stockholm mitt i kaoset. Känslan av overklighet och maktlöshet var total. Efter några tunga timmar var hon hemma igen. Tack gode Gud! ♥

Men alla kom inte hem. Mina tankar har varit mycket hos de drabbades anhöriga och vänner. Även hos de som upplevde detta men kom undan med livet i behåll. Att vara med om något sånt måste förändra en ända in i själen.

En mycket fin sak mitt i allt det svarta är det fina engagemang och all omtanke som uppbringats. Stockholm centrum var täckt av blommor. Människor öppnade sina hem och hjärtan för varandra och hjälpte de som satt fast i kaoset. Jag läste om människor som agerade taxi och hjälpte människor hem när alla kommunikationer stod still. Mitt i allt det hemska – Störst Av Allt Är Kärleken! ♥♥♥

Återanvänder en bild jag tycker mycket om. Det är så viktigt att vi ser klart i tider av hemskheter. Islam är inte fienden. Alla muslimer är inte onda. Onda människor är fienden. Och dom finns av alla religioner, alla färger, alla kön och alla åldrar. Det finns en bild jag sett på instagram där det typ står “Födelseplats: Jorden. Ras: Människa… “och något mer. Där vill jag vara. Vi är alla människor som lever tillsammans på denna planet. Terrorister och rasister vill separera och skilja oss. Låt dom inte lyckas med det. ♥♥♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *