Lapp-pyssel, gosekisse och rätt att bli mätt


Helgen har runnit iväg. Det har varit rätt kyligt och vi har varit lite avslagna alla tre.

I lördagskväll var vi hemma hos Jenny och hennes familj på middag. Både gott och trevligt. ♥

Igår var jag i församlingshemmet på våffelkafé på eftermiddagen. Jag hjälpte till att sälja lotter och jag tror det gräddades hundra våfflor. Pengarna som samlades in går till kyrkans fasteinsamling. Den kallas för Maträtten – allas rätt att bli mätt. Vi fick med oss en liten bössa där man kan lägga en liten peng varje gång vi haft förmånen att äta oss mätta – vilket är varje dag. Flera gånger till och med. Mycket tankeväckande tycker jag. För oss är det en självklarhet att öppna kylen och skafferiet. Vi hinner knappt bli hungriga mellan målen. Samtidigt dör människor av hunger på många ställen i världen. Så snett och orättvist. Så några kronor lär hamna i vår bössa som sen lämnas på palmsöndagen tror jag det var.

Idag har jag suttit en stund vid symaskinen och pillat med lappar. Har hittat en teknik på internet där man gör såna här rutor av diverse överblivna lappar och remsor. Roligt och snabbt var det och blir riktigt fint tycker jag.

Denne kille gillar jag! ♥ Jag är fortfarande tacksam varje dag för att han lever och är kvar hos oss! ♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *