Småttingar på gården!


Nu har det börjat kläckas ällingar! I dagsläget har vi elva stycken. En anka ligger fortfarande på ägg så några fler dyker upp inom kort. Dom är så ljuvliga! ♥ Man möts av deras pipande när man öppnar stallet. Vi har dom instängda i en spilta för mammorna tar gärna ut dom. För ett par år sen blev vi av med flera stycken till kråkor och annat när dom var så här pyttiga. Så nu får dom vara inne tills dom vuxit till sig lite.

I lördags föddes våra två första lamm. Det var Dagny som fick de två små baggarna Demian och Dorian. Det blev lite drama då Björn kom ut på morgonen och insåg att det var lammning på gång och att lammet kommit ut med huvudet först istället för frambenen. Han fick snabbt agera barnmorska och få ut benen. Tack och lov gick det bra och både småbaggarna och mamma Dagny mår bra! ♥ Det är så sött när de är så här små och skinnet är lite för stort. De är lite skrynkliga! Kan lova att jag tillbringar mycket tid inne hos dom nu. ♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *