Pysslande på många områden


Mina planteringar här hemma börjar så smått ge resultat. Det kikar upp små tomatplantor och små gurkplantor. Pyttiga ännu, men dock på gång. Jag har också groddat linser och dom blir ju klara på några dagar. Så första vändan är redan slut. Till och med sonen som alltid är skeptisk tyckte det var jättegott! På bilden är det köttbullar av egen linderödfärs, makaroner, groddade linser och svensk gurka. Mycket gott!

På vävstugan börjar min varp så smått ta slut. Jag skulle tro att det kan bli ett par, max tre, handdukar till. Nu håller jag på med en med ljusblått inslagsgarn. Efter handdukarna ska jag väva mattor. Nu håller jag på och kollar mönster och tekniker. Bland annat funderar jag på att göra som Stina gjort – hon hade vävt i tuskaft och haft en mönstertrampa som hon använde ibland. Det blev verkligen fint och effektfullt. Ska fundera vidare men eventuell ska jag göra så. Jag håller på att samla på mig mattrasor också. Det går ju åt en del.

På onsdagarna träffar jag Kullaquiltarna och vi håller på med lappteknik. Vi syr för hand. Jag håller på med en väska i olika blå nyanser med jeanstyg längs kanterna. Nu är det dags att sy ihop den och då använder jag maskin. Tre sidor är nu ihopsydda och nu ska jag fixa foder och handtag. Tror den blir bra. Har tankar på ett överkast och även en duk. Kanske påbörjar båda och varvar lite. Det är stora jobb båda två. Roligt är det!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *