Trix och fix i veckan


Ett tydligt vårtecken här på farmen är att det närmar sig bebis-säsong. Inne hos fåren har vi separerat de fem småtackorna som vi köpte i somras. Tre av dom är högdräktiga och nu får tjejerna gå i lugn och ro. De är inte lika tama som våra andra får så jag har haft med mig godis åt dom varje dag nu för att få dom att lita på mig inför lamningen. Knäckebröd är favoriten! ♥ Igår kom till och med vår minsting lilla Mini som är yngst och minst fram och tog knäckebröd ur handen på mig och lät mig klia henne lite! ♥♥♥

Inne hos grisarna är Sibylla misstänkt rund om magen och har börjat bädda och fixa så kanske att det är dags för småttingar även där inom kort.

I stallet har vi tre ankor som ligger på ägg. Anktanter som ligger på ägg är en historia för sig… När man kommer för nära väser och fräser dom som arga kobror. Sen när de går upp för att äta lite så irrar dom omkring och piper och ser allmänt druckna ut. Sen släpper de av såna här bajsbomber… Ankbajs luktar aldrig gott men dessa stinker något helt övergalet – typ rutten bajsblöja. Riktigt vidrigt. Igår morse hade alla tre varit upp och sprutlackerat golvet i stallet…

Jag har börjat grodda linser. Började igår, så jag har inte kommit långt än. Nu står de mörkt i ett skåp och ska sköljas ett par gånger om dagen. På bilden låg de i blöt de första tio timmarna. Om en tre fyra dagar bör de vara klara. Spännande!

Igår fixade jag till två saker som legat över mig. Först så har fåren förstört nätet mellan spiltorna. Så nu har jag satt panel så de inte kan göra illa sig på trådarna. Blev helt okej. Sen har plankorna till getternas spilta gett med sig på vissa ställen och som dom bänglar med allt så kändes det inte långt ifrån att de skulle ta sig ur spiltan. Nu har jag satt en regel som tvingar plankorna på plats. När de är ute i hagen sen och boxen är tom får man fixa till det ordentligt. Nu hade jag en get på ryggen samtidigt som den andra ville stångas så jag valde att sätta regeln på utsidan, hehe…

I mitt rum börjar små tomatblad kika upp! Som jag längtar efter våren. ♥ En dörr är färdigmålad och nummer två har målats med spärrgrund. Det går framåt även där! Än så länge är jag jättenöjd med färgen. Det är ju upp till bevis när det är dags för trappan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *