Odlingsåret 2017 har påbörjats!!


Okej, nu är det vår! Nu orkar jag inte med att det ska vara vinter så nu bestämmer jag att det får vara vår. Här i Skåne känns det ju nästan som vår också. Det är mycket ljusare och det till och med luktar jord ute. Alltså – nu är det vår!

Jag har påbörjat lite odlingar nu. Först så har jag skaffat mig ett svamphus. Det går till så att jag har blandat halmpellets och svampmycel i en plastpåse och hällt på knappt två liter vatten. Efter att det fått svälla ca 20 minuter så förslöt jag påsen, stängde svamphuset och öppnade några vädringsluckor. Nu ska det stå i rumstemperatur i tre veckor. Sen öppnar man några fler luckor, skär hål i plasten och sen ska det börja växa ut svampar genom alla luckor. I detta fall ostronskivlingar. Låter som hokus pokus men det ska visst funka. Sen ska man kunna plantera ut detta och skörda svamp i flera år.

Sonen och jag roade oss med att förså en massa häromdagen. Tomat, gurka, chili, basilika, lök och lite annat jag inte minns nu. Jätteroligt att vi är igång! Jag drömmer om ett stort växthus eller odlingstunnel, men det får bli i ett annat liv. Åtminstone ett annat år. Lite för dyrt och lite för lite tid och energi för det just nu. Men åååååh vad det skulle vara underbart! Jag följer en blogg som jag nu inte minns adressen till. Sök på Skillnadens Trädgård så hittar ni den. Dom har en odlingstunnel och man de ligger redan flera veckor före i sina odlingar. Riktigt inspirerande läsning. Sen kollar jag på Mandelmanns. Visst är han lite lik Pettson? Gillar dom jättemycket!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *