Strömlöst på gården 2 comments


I söndags skulle svärföräldrarna komma på middag. Jag slog igång ugnen och efter ett tag slocknade halva huset. Problem med något som hade med faser att göra (blablabla… minns inte och fattar inte…). Som tur är hade våra frysboxar ström och det var inte så kallt ute. Måndag morgon kom elektriker hit och efter lite trix och fix så hade vi strömmen åter. Inte lätt när det är ett gammalt hus med femtielva proppskåp och märkliga lösningar…

Frysen i köket däremot fick ingen ström och då passade jag på att tömma den och göra rent. Grisarna fick lyxlunch på sånt som var lite väl gammalt – självklart inte kött, men lite glass, bröd, grönsaker, pasta och lite sånt. Svärföräldrarna fick lite halvtinad mat. Det som inte tinat åkte ner i frysboxarna. Plötsligt har jag väldigt många plastburkar igen! Tyvärr lyckas jag inte få igång frysen igen… suck… kul utgift…. eller inte. Så länge har vi ju frysboxarna. Funkar hur bra som helst bara jobbigt att springa ner i källaren.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Strömlöst på gården

  • Josefin

    Åh, en till frys som gått sönder. Våran la av igårnatt… Så när vi vaknade stod den och var nollgradig. Inte hade vi nån reservfrys heller, så den mat vi hade blev förstörd. :/ Tur att jag rensade där nyss så det inte var tokmycket!
    Men det var bara till att åka iväg och handla ny frys, och även kyl, då den var av uråldrig modell den med. Inte kul alls!

    • Jeanette Post author

      Men vad jobbigt! Tur som sagt att du inte hade den full. Så himla onödig utgift. Vi har inte skaffat ny än. Jag känner att jag hoppas på något mirakel, att den plötsligt funkar igen… jo för det händer ju säkert… hehe