Två favoritkillar


Här på farmen har vi några killar som betyder lite extra (förutom Björn och sonen då…l 😉 ). En av dem är Walter, vår bagge. Han har nu nio stycken tjejer att hålla reda på. I år blir han sex år och han har givit oss många fina lamm. Han är renrasig finull och ullen är underbar! Baggar luktar lite speciellt och många undviker att spara ullen från baggar. Men hans ull luktar inte mer än tackornas när den tvättats så jag är alltid extra rädd om hans ull vid klippning. Jag gillar att denna ras inte har horn, för det gör honom mer lätthanterad. Det gör fortfarande ont att bli stångad av hans hårda huvud, men med horn är det en helt annan division. Han är snäll och mycket kelen. Man bör dock inte vända ryggen åt honom alltför lättvindigt för han har lite dåligt tålamod ibland.

En annan favorit är ju vår Zero. Världens bäste vän. En bra gårdshund som tycker om alla djur håller koll på vem som kommer till gården. Han har inte mycket till jakt i sig och bryr sig inte om hjortar eller kaniner som springer på åkrarna. Jätteskönt! Han fyller åtta år i april och ibland märker vi att han börjar bli äldre. Lite stel i kroppen ibland och ligger gärna och sover. Samtidigt är han som en unghund ibland. Han studsar som en studsboll, älskar dragkamp och bollar och får tokryck och rusar runt åkrarna som en raket. ♥ Vi hoppas vi får ha honom kvar många år till.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *