Första veckans bulletjournal


Nu har ju snart andra veckan faktiskt gått, men jag tänkte visa hur det funkade den första veckan.

Matsidan funkade riktigt bra. Jag skrev upp sånt jag tagit fram och sen prickade jag av vad som användes plus att jag skrev längst ner vad vi faktiskt ätit. Så den sidan följer med till nästa vecka likadant.

Min to-do har också funkat riktigt bra. På den övre delen kan man se att jag inte ätit godis alls! Yeay! Jag har promenerat bra, inte yogat en enda gång osv. Yogan får hänga med ett tag till  eftersom det är något jag vill införa. Så även om det inte blivit av så kommer den med på nästa vecka.

Under denna del är mitt städupplägg. De saker som jag inte gjort har jag satt pilar på och fört över till nästa vecka. Eventuellt ska jag inte ha uterummet varje vecka. Så här års är vi aldrig i uterummet mer än vid speciella tillfällen. Källaren däremot använder vi varje dag då vi har våra stallkläder där nere. Sonen och Björn har även gym där nere så de är där ofta. Så där vill jag städa varje vecka, men det är svårt att få till att faktiskt gå ner och städa…

Allra längst ner antal steg och km jag gått per dag. Bara för att det är roligt att bokföra och lätt att se på telefonen och inget annat.

Nu då vecka 2. Jag har gjort en kolumn på min vänstra sida med min kom-ihåg-lista. Det blir ju alltid lite saker man ska komma ihåg. I övrigt är matsidan likadan. Bilden är från i tisdags morse och jag hade ännu inte tagit upp något ur frysen så det är lite tomt. Vi gjorde däremot en jättegod shepherds pie i måndags. Jag la överbliven köttfärssås i en smord ugnsform. Kryddad potatismos runt om och lite riven ost över. In i ugnen tills det blev fin färg på allt ca 20 minuter, 225 grader tror jag det var.

På högra sidan har jag satt små rutor i rutorna på de ställen där jag fört över en uppgift från förra veckan. Bara för att jag inte ska föra över vissa saker i det oändliga bara för att de är tråkiga att göra, hehe.. Jag har även lagt till posten blommor. Jag har svårt att komma ihåg/få mig till att vattna blommorna av någon anledning… Så nu när det är en post här kanske blommorna får vatten en gång i veckan! Jag vill ju ha ett odlingsår i år och då bör det ingå att ta hand om de växter som faktiskt redan finns.

Så ser min bulletjournal ut so far. Har någon av er kommit igång? Eller tips på förbättringar/ändringar? Det är roligt detta tycker jag. Jag som gillar listor och att pricka av saker, bokföra och se hur det blev – för mig är detta jätteroligt. Jag skulle gärna utveckla och göra så fina konstnärliga sidor som vissa gör, men det kanske kommer lite längre fram.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *