Tankar inför 2017 2 comments


Har ni hunnit komma på några nyårslöften än?

Jag har några. Bland annat ska jag se till att använda upp sånt jag köper och kasta mindre mat. Har redan skärpt mig/oss men det kan absolut bli bättre. Sen ska jag återinföra matsedel, och den ska utgå från vad vi har hemma. På sätt tänker jag att man använder mer av det som redan finns och inte köper så mycket nytt.

Sen ska jag promenera. Det kan man tro är självklart när man har en hund. Men näää… Björn är duktig och går ut med Zero på morgonen, men sen hänger Zero på mig i det mesta jag gör och då blir det inte mycket till promenader. Men det ska bli ändring. Både för min och Zeros skull.

Stilla stund är något som ska hamna långt upp på min lista 2017. Med det menar jag en stund för tankar, meditation eller planering. När man som jag har en hjärna som extremt lätt blir överbelastad är sån stund ovärderlig. Till exempel kan jag sitta och kladda som på bilden nedan medan tankarna snurrar. Jag gör mönster och återupprepar dom och byter färger alltmedan saker bearbetas i huvudet. Funkar för mig när jag är i perioder då jag har svårt att stänga av tankar på vad jag borde göra. Då blir det som en avledningsmanöver att sitta och rita. Sen är det bra för min prestationsnisse i huvudet också. Om jag sätter mig för att rita “något vackert” så blir det oftast aldrig något färdigt och jag blir rastlös och illa till mods. Att på detta sätt “kladda” och “inte-prestera” så kan jag skapa något som jag faktiskt tycker är fint utan att det för den sakens skull ska “bli något”. Hur gör ni när ni behöver rensa huvudet?

Ungefär så långt har jag kommit. Jag ska fortsätta min rensning och göra mig av med onödiga saker. Sen ska jag även få till något ang socker men detta har jag inte funderat klart på än. 😉

img_20161218_103205


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Tankar inför 2017