Omflyttningen fortsätter


Björn brukar säga att vi har som ett 15-spel eller vad det nu hette… ett sånt där med brickor som man flyttar. För att kunna flytta en bricka måste man flytta flera andra och för att komma till själva slutbilden så har man flyttat alla brickor i rätt ordning. Det ligger något i det. Först skulle kaninerna flyttas för att hälften av fåren skulle kunna tas in för klippning. Sen ska dessa flyttas för att nästa halva ska in för klippning. Sen ska de flyttas för att getterna ska få sin nya spilta osv osv. 🙂

Vi har kommit en bit på väg i alla fall. Förra helgen tog vi in våra fyra äldsta tackor – Matilda, Märta, Welma och Josefin. Vi invigde både vår nya klippstol och vår klippare. Vi klippte två får var och det gick riktigt bra. Kan inte skryta med att dom är lika fina som när fårklipparen är här, men det gick bra. Så nu är fyra stycken klippta och har fina klövar.

img_20161016_102153

Igår flyttade vi in tjejerna i sitt nya hus. Vi har en länga som vi kallar “grishuset” där det varit stallar tidigare. Nu har vi två spiltor där som fåren ska bo i. Så de nyklippta damerna flyttade in där. I och med att vi flyttade in några för klippning så fick vår bagge Walter gå in till våra nya tackor. Oj så lycklig han blev. Han sprang omkring och fladdrade med läpparna och tungan ute, haha! 😀 På riktigt så var det så! Han sprang omkring tills han blev så trött att han fick gå och dricka. Han flåsade som Zero med tungan långt ute. ♥ Inte lätt att jaga tjejer!

Igår när tjejerna flyttat in i sin nya spilta skulle vi ta in Walter och brudarna. Eftersom de nya tackorna inte varit inne i stallet någonsin är det en utmaning att få in dom. Vi valde att bygga en gång till dom så vi skulle slippa springa och jaga dom. Vi fick använda typ allt vi äger! 🙂 men det gick bra! Nu är dom inne i sin spilta och väntar på klippning.

img_20161022_165635

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *