Kalkonfamiljen


Jag är så glad att vår Fru Kalkon nu är hemma på heltid. Hon var lite mager och tuffsig när hon kom hem men nu har hon återhämtat sig fint. Hon är inte lika kärvänlig som innan och håller sig mer på avstånd. Men det ger sig nog. Hon är fortfarande i närheten bara inte lika nära. Härom dagen var hon och hönorna med mig och plockade fallfrukt till grisarna. img_20161005_165900img_20161005_165849Småkalkonerna har nu kommit ur sin bur och bor i hönshuset med de andra två kalkonerna och hönsen. Det har funkat jättebra. Dom håller ihop och ropar på varandra om någon kommer på avvägar. De är framför allt kompis med tuppen Torsten och följer honom så länge han tillåter. De springer gärna efter Herr Kalkon också, men han har lite dåligt tålamod med dom.

En av småttingarna är lite felbyggd. Han är sned och lite mindre än de andra. Men han är tuff och framåt. Kallar honom för Gollum. Alla som sett Sagan Om Ringen minns när varelsen Gollum hoppar runt i vattnet och jagar fisk. Ungefär så ser han ut. ♥ Har ingen aning om vilket kön det är på dom än så jag säger han. När de andra var små visade tupparna jättetidigt att dom var tuppar och gick omkring och spände sig som kalkontuppar gör. Ingen av dessa gör det och har vi tur betyder det att vi har fem hönor. Har man många tuppar blir det lätt bråk. Eftersom dessa inte är släkt med Herr Kalkon så kan det betyda nya kycklingar framöver.

img_20161005_161536

Apropå Herr Kalkon…. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så beter han sig lite skumt. Det senaste nu är att han går in i hönsredena och stjäl äggen från hönsen och sen lägger han sig på golvet i hönshuset och ruvar. Björn tycker att jag ska låta honom ligga där och se om det blir kycklingar, men nej så kul ska vi inte ha det. För det första är han en tupp, för det andra är det hönsägg och för det tredje så är det höst och helt fel årstid för små kycklingar som kanske inte blir omhändertagna. För det fjärde så har vi typ 15 halvstora hönskycklingar som envisas med att bo i stallet tillsammans med ankorna… Och för det femte så är det slöseri på fina hönsägg! Phu… så klart med matten! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *