Rymmare… 2 comments


Dessa två grabbar… I torsdags var jag nere i Höganäs. Då ringde grannen och berättade att våra getter var på vift! Hon och barnen förföljde dom och jag körde hem så fort jag kunde. Som tur var hade sonen precis kommit hem och kom och mötte mig med rep som vi använde som koppel. Greger är störst och den som bestämmer av de två så vi kopplade honom och drog, slet, bar, lockade, tjatade, kämpade och puttade honom hemåt. Gustav följde med av bara farten. En bock som inte vill följa med är inte så lätt att tvinga kan jag lova. Sonen är stark och envis så när Greger demonstrativt la sig ner på knä och vägrade gå, så lyfte han helt enkelt upp honom i famnen och bar iväg med honom. Vet inte vad han väger, men drygt 40 kg skulle jag tro och sen sprattel och horn på det. Gah!!! Till slut fick vi hem dom och in i en spilta dom inte kommer ur. Kan lova att vi var trötta, skitiga och svettiga efter ca en timmes dragkamp. De hade hunnit runt en halv kilometer hemifrån…

I hagen är det hörnstolpar och vid varje stolpe två snedgående stolpar som stagar upp hörnstolparna. Dessa har de lyckats klättra upp på och hoppa ner på andra sidan vårt 1,8 meter höga stängsel. Nu ska vi klura ut något bra sätt att hindra dom från att lyckas igen. Tills dess får de vara i spiltan.

IMG_20160915_171023


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Rymmare…