Balsammetoden


Lovade att visa resultat på mitt hår för jättelängesen. Jag har nu hållit på med balsammetoden i ca två år. För den som är nyfiken på balsammetoden finns en bra länk med information här. Anledningen till att jag började använda balsammetoden är att jag hade väldigt torrt, risigt och frissigt hår. Man har det ofta när man är lockig av någon anledning.

När man använder sig av balsammetoden ska man vara noga med vilka produkter man använder, det står utförligt vilka som funkar i länken ovan. Förutom det så har jag slutat färga håret och accepterar att jag ser ut som en råtta med grå slingor… Sen använder jag fön och plattång väldigt sällan. Jag använder också sjal eller mössa i stallet, vilket jag upplever skyddar håret. Jag använder inte längre vanlig borste som jag alltid gjort utan reder bara ut håret med en gles kam. Jag har inte tovigt hår så för mig räcker det. Sen torkar jag inte håret med frottehandduk utan vrider bara ur håret och sätter sen upp den i en turban med en handduksgrunka som är gjord av microfiber (köpt på ullared, snorbilligt, rekommenderas). Jag har det också oftast uppsatt, gärna fläta eller bulle då det skyddar lite mot sol och vind.

Hur som helst! Allra första tiden när jag började (kanske fyra, fem veckorna) tyckte jag att håret kändes tungt och lite fett. Men det gav sig sen och jag är jättenöjd. Jag har nästan alltid håret uppsatt, men det är kul att kunna ha det utsläppt ibland.

IMG_20160902_172847

Så här ser jag oftast ut, med fläta. Passar bäst i stallet och även när man pysslar. Hatar hår i ögonen, haha. 🙂IMG_20160831_171911

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *