Hallå i värmen! ♥


Vilket härligt väder vi har! Otroligt med all denna värme. Det gäller att se till att alla djur, människor och växter får bra med vätska. Jag och min slang har vandrat många rundor runt gården dessa dagar. 🙂

Kaninerna får hålla sig inne i stallet, det är alldeles för varmt för dom att vara ute. För er med utekaniner är ett bra tips att lägga petflaskor med vatten i frysen och sen lägga de frusna flaskorna i buren. Då kan kaninerna hålla sig i närheten och på så sätt hålla nere kroppstemperaturen. 

En ny upptäckt för mig – våra grisar äter mördarsniglar! Superbra ju! Ankorna äter också sniglar och gör ett jättebra jobb. Men om man hittar ett gäng sniglar och lägger framför ankorna så är det mycket sällan de äter dom. De vill hitta sina egna. 😉 Härom dagen när jag bytte vatten åt Gandalf så var det ett gäng sniglar under hans vattenho. Jag kastade in dom till Izabella och hon smaskade i sig allihop på några sekunder. Har testat några gånger och de äter dom varje gång! Kanon! Har fått kommentarer på Instagram att jag kan tjäna pengar på detta, haha! Fy så äckligt om folk skulle komma med hinkar med sniglar… blääää… Hahaha 😀

Gandalf går för sig själv nu, precis bredvid tjejerna. Han fick sig en smäll och haltade litegrann. Nu är han bra igen, men han får vara kvar i sin egen hage tills han vuxit på sig lite. På bilderna nedan kan man se Gandalfs lilla hydda med den vackra vaxduken. 🙂 Det läckte in när det regnade så han fick lite regnskydd. Man kan också se att det bara skiljer trådar mellan hagarna, så de snackar med varandra över trådarna. ♥♥♥

IMG_20160723_105155   IMG_20160725_103208

Det underbara vädret gör underverk med skörden i år. Vi har fått mer smultron, jordgubbar, krusbär, körsbär och örter än något år innan. Jordgubbsplantorna på bilden nedan blommar för andra gången. Det har jag inte varit med om tidigare. Skulle vara jättekul om vi hinner få en skörd till. Man kan se att det blir mycket äpplen, päron och björnbär också. Längtar!! ♥

IMG_20160724_192150

Jag har haft stortvätt av stallkläder. Det behövs ibland, hehe… och det var inte igår jag gjorde det om vi säger så… Men nu är det gjort! Alltid skönt att inte lukta får, gris och ankbajs då och då! 😉

IMG_20160724_192142

Björn har varit iväg till Norge och fiskat. Han var borta torsdag till måndag. Igår kväll kom han hem med ca 12 kilo filead fryst fisk!! Hur lyxigt är inte det!? Är så glad att ha honom hemma igen. ♥ Men framför allt är jag glad åt att han kom iväg. Fiske är en stor passion för Björn och han har inte fiskat på flera år. Det är mycket som ska fixas när man bor som vi och han har prioriterat bort fisket. Men nu så kom han iväg. De hade räknat ut att de fiskat 26 timmar på tre dagar! Hade det varit upp till bara Björn kan jag tänka mig att han skulle stått där dygnet runt. ♥♥

IMG_20160725_170810

Igår kväll flyttade vi över dessa tolv sötnäbbar från kläckaren till kycklingburen! ♥♥♥ Alltså det finns inte mycket som är sötare än kycklingar! Eftersom kycklingburen står i hönshuset så vänjer sig hönorna vid kycklingarna och det brukar blir relativt odramatiskt när man flyttar ut dom sen om några veckor.

IMG_20160725_182212

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *