Nya ankor på farmen


Igår åkte Björn och jag till Vallåkra och köpte några fler myskankor. Vi hade endast en hona kvar och dom trivs inte själva. När vi kom fram till gården där vi skulle hämta ankorna så kände vi mycket väl igen oss. Det visade sig att vi var på samma ställe där vi köpte vår galt Wilfred! Lite roligt sammanträffande!

Vi köpte en vuxen drake (alltså en hane) och en vuxen hona, samt två unghonor. Så nu är vår flock komplett igen med en drake och fyra honor. Vi började med att stänga in dom i en spilta för att de skulle vänja sig lite. Vår anktjej fick gå in till dom andra också. Hon var avvaktande först, sen gick hon in till dom andra och ca 30 sekunder senare hade hon parat sig med draken. Hej och välkommen till Månskensfarmen, haha! 🙂

Det är draken som är röd runt näbben. Myskanksdrakar ser lite speciella ut runt näbben, antar att honorna tycker det är mycket attraktivt. 😉

IMG_20160612_185013 IMG_20160612_185005 (1)

I morse följde han med ut och drack lite i badbaljan. Han var nyfiken på alla höns och kalkonerna. Lite avvaktande mot Zero (så klart) men mycket kär i vår lilla tjej, så han följer henne överallt. ♥IMG_20160613_085113IMG_20160613_085130

Nu när jag kom från vävningen var de ute alla fem. Det känns jätteroligt att de verkar trivas. Nu håller vi tummarna för att detta blir bra och att de hålls här hemma. ♥IMG_20160613_114520

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *