Pyssel och hjärngympa


Jag älskar att pyssla! ♥ Jag har alltid gjort det men nu de senaste åren har det gått upp på en ny nivå. Det är som att all kunskap och alla tekniker, allt material och all inspiration plötsligt får ett sammanhang och jag har ro och möjlighet att göra massor. Att sitta och måla t ex är mycket avkopplande. Tidigare har jag aldrig blivit nöjd med något. Nu är inte slutresultatet alltid det viktigaste utan själva målandet eller ritandet. IMG_20160609_083846

Men framför allt är jag insnöad på textilhantverk av olika slag. Jag älskar att väva, virka, sticka, brodera och knyta mm. När man som jag har haft/har utmattningsdepression så är hjärnan trött. Det kan visa sig på olika sätt, men för mig är det att jag har svårt att läsa beskrivningar och jag glömmer snabbt vad jag läst. Det innebär att jag får läsa om och om igen. Testa mig fram om och om igen. Igår satt jag och knöt på armbandet nedan. Jag knöt och jag knöt upp. Fram och tillbaka tills jag plötsligt fattade och det är som att fingrarna lärt sig och hjärnan kan släppa det. Det här är extremt frustrerande eftersom jag har varit en expert på beskrivningar och kunnat hålla detaljer i huvudet. Samtidigt känner jag att jag kommit långt, när jag kan sitta tills det fastnar. Under en lång tid har det varit så att jag bara kastat det ifrån mig, fått ångest och känt mig totalt värdelös. Ett färdigt armband, grytlapp, vante, socka eller vad det nu är, är en seger för mig. Det är mer än bara en färdig sak. IMG_20160610_150111

IMG_20160610_090322

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *