Frågor och svar. Del 2


Då kommer den andra och sista delen i frågor och svar för denna gång. 🙂

Om jag vill göra som ni – flytta ut på landet och skaffa djur – hur går jag till väga? Kan man bara skaffa vilka djur man vill?

När man har djur ska man ha en produktionsplats och ett produktionsplatsnummer (SE-nummer). Detta får man från Jordbruksverket. Det finns mycket information på deras hemsida och man kan även ringa och fråga. Jag minns att vi skickade in en karta över vår mark där man märkte ut var man skulle ha djuren. Sen registrerar man vad man har för djur. Grisar, kor, får mfl har öronmärkningar där SE-numret står.

Hur har ni hittat era djur? Genom kontakter?

En del har kommit via kontakter, men de allra flesta är faktiskt via Blocket. Så har vi även sålt djur. Det man ska vara noga med är att den man köper av/säljer till också har ett produktionsplatsnummer.

Vilka djur är lättast respektive svårast av dom ni har?

Dom som kräver mest är kor. Vi har inga nu, men har ju haft och kommer skaffa igen. Mockning och liknande är mycket tyngre pga att de är stora och helt enkelt kissar och bajsar hur mycket som helst. Och var som helst. Av de djur vi har just nu så är nog grisarna de som kräver mest. Fåren är lätta. De är ju flockdjur och om en går så går alla. Grisarna springer åt alla håll. Fast allra enklast är nog hönsen.

Hur länge har ni varit tillsammans/gifta?

Vi blev ett par 18 november 1994, så det är 22 år sen i år. Vi gifte oss 18 juli 1998 så det är 18 år sen i år! Tiden går!

Jag ser att du har ett kors om halsen, betyder det att du är religiös?

Religiös är ett ord som jag inte vet vad det betyder egentligen… Men jag är troende. Kanske samma sak?

Hur gör man för att lämna kommentarer på bloggen? Måste jag skriva min mailadress? Varför?

Ja, man måste fylla i sin mailadress. Det är bara jag som ser den, den publiceras inte. Skälet tror jag är för att man ska veta att du är en person och inte spam eller sånt. Får be Björn om en bättre förklaring till varför. Men hur som helst – mailadressen ska skrivas men den publiceras inte.

Det var allt för denna gång! Stort tack för alla frågor. Det är jätteroligt när det kommer kommentarer och frågor, så fortsätt gärna! ♥♥♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *