Råttjägare är vi allihopa!


Gizzmo är vår främste råttjägare här på farmen! Idag kom han springande inne i stallet och jamade så högt han kunde med en råtta i munnen. Det lät märkligt kan jag lova!  🙂 Så jag fick en fin present… han lämnade den till mig flera gånger innan jag fick honom att förstå att han fick äta den själv… var inte så sugen… 😀

IMG_20160604_185716

Sen när jag tömde hönshuset så tänkte jag först stänga in Gizzmo med mig där inne eftersom jag vet att det kan dyka upp råttor där när man börjar gräva i halmbädden… brrr… hatar råttor…. Först så gick det jättebra och jag hade tömt hela hönshuset utom under redena. Först tänkte jag strunta i det men eftersom det är där under det var råttor förra året, så kändes det ju vettigt att tömma även där. Så ut med de hönor som envisades med att ligga kvar i redena under min storstädning… suck… och sen lyfte jag undan redena. Nog tusan var det fyra råttor där!

Jag är en stor djurvän. Men råttor måste bekämpas. De sprider sig som attan och de är många. Många fler än man anar. Min käre son dök upp när jag stod och funderade på vad jag skulle göra. Han hjälpte mig att ta bort två stycken. De två andra försvann. När jag försäkrat mig om att det var råttfritt så fyllde jag på med ny halm och släppte in mina griniga hönor igen.

IMG_20160605_174414

Jag är trött och sliten nu. Men jag klarade det! Det tog fyra timmar och drygt 25 skottkärror. Men det gick! Jag är mycket glad och stolt över mig själv!

IMG_20160604_190839

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *