Frågor och svar – del 1


Nu kommer utlovade frågestunden med lite svar och tankar. Stort tack för alla frågor! Jag delar upp frågorna i två delar. Här kommer nu del 1.

Hur kom det sig att ni hamnade i Skåne?

Det var 2010 som vi på allvar började fundera på att ändra lite i våra liv. Sonen skulle byta skola och jag hade börjat jobba hemifrån. Företaget som Björn jobbade på hade kontor både i Kista och i Helsingborg och då kände vi att det kunde vara värt att kolla här nere först, så hade vi hans jobb säkrat. Sommaren 2010 åkte vi på semester till Skåne och började kolla efter ett nytt hem. Och på den vägen är det!

Berätta lite om sonen. Vad tyckte han om flytten? Har han flickvän? Får vi se bild?

Han vill inte förekomma på bloggen och det respekterar jag. Han var inte jätteglad över att flytta från sitt liv och sina vänner. Men han trivs jättebra idag. Blev mycket bra emottagen i nya klassen och fick vänner direkt. Han går idag på gymnasiet.

Var det inte svårt att byta liv? Ni hade väl inga djur där ni bodde innan?

Den frågan får vi ofta. Att byta liv i sig var på ett sätt ett gigantiskt beslut och på ett annat sätt var det jättelätt. Vi var verkligen redo att göra något nytt. Det var inte så att vi flyttade hit dag 1 och skaffade alla djur dag 2. Allt har gått successivt. Första vintern hade vi en enda kanin i stallet. 🙂 Vi har alltid velat bo på landet och ha djur både jag och Björn. Vi har läst på mycket och gått mycket på känsla. Och det har blivit alldeles otroligt bra! Vi trivs verkligen.

Berätta något om dig och Björn som ingen vet eller inte skulle tro om er. 

När jag var liten var jag jätterädd för i stort sett alla djur, förutom katter. Innan Zero var jag rädd för hundar. Just nu kan jag inte komma på något som gäller Björn som jag är säker på att han vill att jag berättar, haha. Så den får vänta tills han svara själv. En otrolig sak med Björn är att alla djur och alla barn älskar honom. Helt magiskt, men så är det verkligen. Han blir kompis med alla djur oavsett om det är i en djuraffär eller i det vilda.

Dina svärföräldrar har flyttat ner. Är det fler av era familjemedlemmar som är på väg?

Nej, det tror jag inte. Min mamma bor på Gotland med sin sambo och dom trivs jättebra. Jag skulle gärna ha henne närmare, men vi försöker ses så ofta det går. Min bror bor i Stockholm och Björns syster bor i England. Det skulle vara underbart om vi kunde samla alla här, men det är nog önsketänkande. Vi är jätteglada att Björns föräldrar bor nära. Det är otroligt mysigt att kunna ses ofta. ♥

Trivs Björn på sitt nya jobb? Hur hinner han vara månskensbonde och samtidigt vara VD?

Ja, han trivs jättebra! Hur han hinner med båda undrar jag med många gånger. Men det han vill och brinner för det hinner han. Tror han är rätt unik i det han gör. Extremt högpresterande. Han jobbar hårt, tränar mycket och tar hand om oss. Och sen utöver det så fixar och donar han här hemma med djur, hus och allt som här finns. Periodvis har han ett extra tungt lass att dra när jag har värkperioder och inte orkar med min del. Då får han ta den delen också. Han är otrolig! ♥♥♥

När kommer det nya kultingar? Andra småttingar på gång?

När det gäller kultingar så har vi ingen galt för tillfället. Vår tanke är att ta in en ung galt som får växa upp tillsammans med våra tjejer. Så kultingar blir det nog troligen under 2017. Vi har kalkonägg i kläckaren så har vi tur får vi kalkonkycklingar om en knapp månad.

Jag hörde ryktas om nya kor! Stämmer det? Andra djur på väg in?

Haha, jaså du, det har du! Jo vår tanke är att ta hem ett par kalvar till hösten. Allt är inte spikat och bestämt än, men troligen blir det så. Inom några veckor får vi hem några småtackor. Våra tackor har haft tuff lammning nu och vi vill inte att de ska få fler lamm. De får gå som gräsätare bara nu och så tar vi in några nya tackor som får lamm. Det ser vi fram emot!

Nu räcker det för idag! Del 2 kommer inom kort!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *