Varmt varmt varmt!


Riktigt varmt är det nu! Man riktigt kokar ibland. Mycket viktigt med vätska dessa dagar, både för oss människor och för djuren. Det går otroliga mängder vatten ut till djuren nu. Fåren dricker mycket plus att det lätt blir alger i vattenbunkarna nu. Så det blir många vändor vatten nu. Grisarna har sin gyttjepöl som vi fyller på med vatten. De väljer ofta att bada även i sitt dricksvatten, vilket gör att det måste bytas typ jämt…

Här är Esmeralda som väntar på att gyttjepölen ska bli påfylld. Tyvärr syns det lite dåligt på bilden, men hon har en rejäl tuppkam på huvudet! 😀 De är ganska långhåriga och hon är alldeles geggig så det har blivit en riktig punkfrisyr!

IMG_20160603_091747 IMG_20160603_091731

Fåglarna har vatten i hönshuset, ankornas badvatten och en vattenhink i stallet. Här nedan fylls hönsens vatten på.

IMG_20160602_091201

Kaninerna är inne i stallet nu  när det är så varmt. Har man kaniner ute i denna värme är ett bra tips att lägga petflaskor med vatten i frysen och sen lägga in dessa frysta flaskor till kaninerna. Då ligger de gärna nära den och kan hålla sin kroppstemperatur nere. Kaniner mår inte alls bra i värme, så det är ett bra knep.

Katterna håller sig undan på dagarna och lever upp på kvällarna. Sotan är alltid inne och bor numera i min nedersta låda i garderoben. Gissar att det är svalt där. ♥ Zero har det lite jobbigt i värmen så han får sig en dusch med vattenslangen lite då och då. Det älskar han!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *