Sockerutmaningen avklarad 2 comments


Japp, nu är det maj och de två sockerfria månaderna är över!

Jag har fått meddelande från Magdalena att hon klarat det relativt bra. Hon hade ett återfall i början på april då hon varit bortrest över en helg. Efter den helgen körde hon på med utmaningen igen. Resultatet efter dessa månader är att hon nu har gått ner sju kilo och har fått lov att köpa nya byxor. 🙂 Och framför allt känner hon att hon har större självdisciplin. Magdalena – se det inte som ett återfall, utan se det som en extraordinär händelse. Du får ta och vara snälla mot dig själv. I stället för att straffa dig och tycka att det går dåligt får man se det som jättebra att du efter en sån helg går tillbaka till det du bestämt. Riktigt grymt jobbat!!

Här hemma har det gått bra. Vi hade givit oss själva tillåtelse att äta typ tårta på våra födelsedagar. Men det gjorde vi inte. Björn har klarat perioden utan avsteg alls! ♥♥♥ Han har en grym karaktär. Fredagen den 29/4 åt jag en kaka när jag var och fikade med Anna. Den var planerad och mycket god, men jag fick dock ont i magen efteråt. I övrigt har jag klarat det helt och det känns kanon.

Björn kommer att fortsätta att inte äta godis och bakverk. Han känner att det funkar bäst allt eller inget för honom. Själv ska jag göra så att blir jag bjuden på fika så äter jag fikabröd. Alltså inte sitta hemma och svulla bullar i min ensamhet. 😉 Godis och skräpmat ytterst sparsamt. Jag har IBS-mage, vilket i mitt fall betyder att jag lätt får ont i magen, magen svullnar, jag är antingen hård eller lös i magen – aldrig lagom och jag har lätt att må illa. Dessa symtom är i stort sett borta!!!! Gissa om socker är boven i mitt drama!! Big time!! Därför skulle jag vara dum om jag nu börjar svulla socker igen. Jag har gått ner tre och ett halv kilo också, så visst påverkar det vikten. Nu var det inte med i min plan, men nu väger jag lika mycket som innan jag blev gravid för snart 18 år sen. 57 kilo.

När det gäller min värk tycker jag att det har känts bättre. Om det beror på att det är vår eller att jag inte ätit socker vet jag inte. Och egentligen bryr jag mig mest om att det känns bättre! ♥

Jag har tillåtit mig att äta frukt. Och jag kan lova att jag har svullat frukt. Apelsiner, äpplen, morötter, russin och torkade bananer har varit det som mest har gått här. Jag har även haft Finn Crisp hemma och skorpor. Det har varit i stället för mina pepparchips. Långt ifrån lika gott att tugga på ett Finn Crisp utan smör… men något som är knaprigt åtminstone. 😀  Tack och lov älskar jag frukt och tycker att det är minst lika gott som godis! Förutom de där tillfällena när man skulle vilja tröstäta – då vill jag ha smågodis och inte en morot. Men då får man bita ihop lite och det har funkat!!!

Hur har det gått för er andra??? Jag vet att mina svärföräldrar har klarat detta galant! Är mycket imponerad framför allt över svärfar som är ett litet kakmonster! 😉 ♥♥♥

IMG_20160502_203024


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Sockerutmaningen avklarad

  • Martina

    Imponerande!

    Torkade mullbär kan man äta. De smakar lite som kola tycker jag. 🙂

    Jag har inte alls samma karaktär som er andra. Jag har gjort såå många avsteg. Men sakta men säkert byter jag ut dumma varor mot bra.
    Försöker hitta olika bra alternativ så det inte blir så jobbigt för sockerråttan att anpassa sig.