Grisjakt


I måndags höll jag på att fixa lite ute och så gick jag och kikade på grisarna. Sibylla var långt borta i hagen och när jag tittat på henne ett tag insåg jag att hon var utanför eltråden! Sonen kom ut och hjälpte mig och tillsammans lyckades vi efter mycket om och men få henne att gå in igen. Att få en gris att gå in på ett ställe där hon i vanliga fall får elstötar är inte lätt kan jag lova. Det är hela tanken med eltrådar, det är mer ett psykologiskt stängsel än något annat. De är stora och tjockhudade så de kan lätt gå rakt genom trådarna. Men från de är små lär de sig att när man sätter nosen mot tråden får man en stöt som är obehaglig och efter det håller de sig inne. Det är därför vildsvin kan gå rakt genom såna trådar för de vet inte att det kan göra ont.

När hon väl var inne började jag känna på trådarna och insåg att det inte var el i dom. Suck… och Björn var iväg på kvällen. Som tur är kunde mina underbara svärföräldrar komma över och hjälpa mig att felsöka och fixa tråden. Nu tror jag att jag vet hur jag ska göra nästa gång. Men oj så skönt det är att ha dom här så nära! ♥♥♥

IMG_20160322_095134

IMG_20160322_095122

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *