Ta det lugnt med Alvedon


När man har fibromyalgi har man perioder (typ skov) när man har rejält ont. Tyvärr hjälper värkmedicin ganska dåligt mot fibro-smärta. Jag har vänner som tar rejält starka mediciner och har pratat med min läkare om det. Hon är inte sugen alls på att ge mig något, vilket jag på sätt och vis är glad för. Men ibland vill man bara kunna ta något för att inte ha ont. Det maler ner en att gå och ha ont i långa perioder. Vid ett sånt tillfälle fick jag utskrivet starka alvedon (665 mg). Jag åt inte maxdos men regelbundet under en relativt lång period. När jag sen var på en hälsoundersökning visade det sig att det har påverkat min lever. Det finns ett prov som visar på om själva vävnaden påverkas och det värdet var högt. Så under ca tre månader nu har jag varit helt utan paracetamol och igår fick jag nya provsvar som nu visar att alla värden är bra igen! Det är en sån lättnad!

Så till alla med värk… alvedon är inte särskilt harmlöst som det ofta framställs. Det kan vara värt att kolla upp sin lever om man vet med sig att man ätit mycket paracetamol.

CFoxqcUWIAAF8Yl

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *