Nu har de första lammen kommit!


Efter att ha sagt i drygt tre veckor att “nu måste lammen komma när som helst” så måste jag säga att jag började misströsta lite! Men i morse hade Märta fått två små lamm! En liten bagge och en liten tacka. Dom är små och ynkliga än. Lilla tackan kommer inte till riktigt och jag har stödmatat henne lite. Förhoppningsvis låter Märta henne komma och äta när hon hämtat sig lite. Annars får jag bli lamm-mamma. ♥ Det är viktigt att inte kliva på för mycket för snabbt för då är risken större att hon stöter bort lammet. Men det är svårt när dom skriker med sina små röster och fortfarande är nya och darriga. Lillan fick sitta innanför min jacka och äta lite och då såg man att hon fick kraft. Så nu håller vi tummarna! Åtminstone två till tackor bör vara nära lammning.

IMG_20160301_090857 IMG_20160301_140047 IMG_20160301_140048

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *