Det närmar sig lammning på farmen ♥ 1 comment


Våra tackor är dräktiga och nu börjar det närma sig lammning. Björn separerade Walter från tackorna i helgen. Jag trodde att det skulle komma lamm i natt, men än har inget hänt. Märta och Josefin är båda röda och svullna bak i rumpan. Även Matilda är på god väg. Welma visar inte så mycket spår än, men hon är stor som ett hus så jag gissar att hon bara är lite senare än de andra.

Ååååh jag är riktigt lammsjuk! ♥♥♥♥ Det finns inget mysigare än lamm. På vår första lammning för två år sen fick vi 11 lamm. Fem av dom matade jag med flaska. Att komma ut i spiltan och bli överfallen av kelsugna lamm är något alla borde få uppleva. Det är kärlek det. Dom klättrade upp i famnen, la benen om halsen på mig och pussades.. och pussades… och pussades! Och tryckte ansiktena mot mitt ansikte och bara myste. Helt underbara! Jag satt där ute i stallet många timmar per dygn i början kan jag lova. De skulle ha mat var tredje timme dygnet runt i början. Mina lår var svart-blå av blåmärken efter alla dessa små klövar som skuttade på mig. ♥

Mysiga minnen men också rätt jobbig tid. Det allra bästa för lammen är ju om de får mat och kärlek av sina mammor. Så blev det förra året, då fick vi mycket färre lamm och mammorna var duktiga och tog hand om dom. Så nu håller vi tummarna för att det ska gå bra denna gång. ♥♥

IMG_20160201_083432


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Det närmar sig lammning på farmen ♥