Rotfrukter och loppis


Vi har ändrat vårt sätt att tänka runt mat och råvaror sen vi flyttade ut på landet. Vi är numer helt självförsörjande på kött och ägg. Från början trodde jag inte att jag skulle kunna tänka mig att ha djur av den anledningen, men som sagt jag har ändrat sätt att tänka. (Jag har utlovat ett inlägg om det här med att äta sitt eget kött och tankar runt det, jag har fått påminnelse av Linda – jag har inte glömt det – det kommer! 🙂 ). Nästa steg för som jag känner är att få till våra odlingar och lära mig att lagra och ta tillvara sånt. Tills dess så försöker vi äta och handla frukt och grönt efter årstider och så mycket som möjligt svenskt och närodlat.

I fredags åt vi rostade rotfrukter. Potatis, palsternacka, purjolök, kålrot och rödbetor. Kryddat med salt, peppar och vitlök. Mycket gott!

IMG_20160205_174538

Igår stod jag på loppis i Blå Hallen. Det var kul. Jag gillar loppisar! Min bordsgranne som var en erfaren Blå-Hallen-loppis-försäljare sa att det alltid går segt på februariloppisen. Och det var rätt segt. Jag blev av med mycket och det är ju tanken. Jag var jättebillig och allt gick för 5 och 10 kronor. Så rik kan jag inte säga att jag blev. 🙂

IMG_20160206_081759

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *