Fredagssvammel – könsmogna kalkoner, näverstickning, resdrömmar mm…


Den här veckan har Björn varit uppe i Boden. Denna bild skickade han därifrån! Underbart vacker! ♥ Men kallt. -25 grader…. brr… Men nu är han hemma igen och flockan är åter samlad. ♥

Foto:

Jag håller på att träna på näverstickning. Pilligt men roligt! Det blir som en vävd effekt kan man säga.

IMG_20160204_135359

I veckan har jag varit hos sjukgymnasten för att få lite övningar för min onda nacke och axlar. Nu har jag ett litet program jag ska göra och komma tillbaka nästa vecka. Hon tror att jag har en diskbuktning i nacken och att det är därför det domnar och pirrar i min högerarm. Känns bra att jag fått lite bra övningar nu så allt förhoppningsvis blir bättre. 🙂 I natt har det blivit lite kallare igen och väderomslag känns alltid i kroppen. Har känt mig som 124 år idag när jag har stapplat fram. Min pappa kallade det för fleggvärk (värk som kommer och går). Har ingen aning om varför han kallade det för det, men jag undrar om det inte var så att även han hade fibromyalgi.

Gotte trivs här hemma. Han tycker det är spännande med Zero och Poker som gärna pratar med honom. Jag har inte haft honom ute på golvet så mycket än eftersom vi inte kaninsäkrat och tagit bort sladdar och sånt. Men han sitter i soffan och tittar på tv med oss på kvällarna! Det har gått jättebra ända tills Zero skuttade fram lite för hastigt, då blev han så rädd att han kissade på sig, haha. Annars är han duktig och kissar och bajsar inne i sin låda. ♥

IMG_20160204_170320

Här är en liten tjej som vill vara med på kort. 🙂 Hon är så nyfiken denna lilla degu. Syrran Puff är lite mer i bakgrunden, men Piff skulle nog gärna sitta på axeln och följa med ut på dagarna. 🙂

IMG_20160204_140433

Igår kom taxfree-katalogen. 🙂 Jag och sonen har suttit och bläddrat och drömt oss iväg. Nu är det bara två veckor till vi åker! Ska bli så underbart. Det känns helt overkligt lyxigt.

IMG_20160205_081227

Vi har haft rätt blåsigt ett tag nu så höns och kalkoner har hållit sig inne. Idag är det kallt men stilla ute så nu är dom ute. Kalkonerna är nu könsmogna och parar sig HELA tiden. Första gången trodde jag att ena hönan var sjuk. Hon la sig platt på golvet och spände upp halsen till en korv och typ flåsade. 🙂 Jag tänkte att nej, nu har hon satt i halsen och var på väg att plocka upp henne när tuppen kom hoppande upp på ryggen på henne. Hahaha, jag har dålig koll på kalkoninviter… 😉

IMG_20160205_090153 IMG_20160205_090156

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *