Tips på medel mot avlagringar i duschen


Jag har länge letat efter något som hjälper mot avlagringar, framför allt i duschen. Björn tror jag är knäpp när jag kollar på städ-och organiseringsfilmer på youtube, haha… 😀 men det finns så mycket bra tips! En jättebra hemsida som jag hittat är Clean My Space. Hon som har denna sida heter Melissa Maker och finns även på youtube . Bland annat har jag nu testat ett hemgjort medel för att få bort avlagringar. För att visa effekten har jag ordnat en liten film. 🙂 För ännu bättre effekt låter man medlet verka lite längre. Det är lite dålig ljudkvalitet för jag sitter bredvid min tvättmaskin och jag är även snorig, så jag ber om ursäkt för dessa mysiga ljud…. 😉 Detta medel är för det första effektivt, det funkar faktiskt. För det andra så är det mycket billigare än alla andra medel jag testat. För det tredje och det egentligen allra bästa är att det är mycket mer miljövänligt än alla starka kemikalier som finns i andra medel! Win-win-win-situation alltså! 🙂

Receptet är i alla fall att man ska ha lika delar diskmedel som ättiksblandning. Melissa berättar att man ska blanda diskmedel och Vinegar. Efter lite efterforskningar har jag kommit fram till att vinegar är en ättiksblandning på ca 6-8 %. Jag har tagit en deciliter ättikssprit (12 %) och blandat med en deciliter vatten för att spä ut till ca 6 %. Sen två deciliter diskmedel och blanda. Spraya på avlagringarna, låt verka ett tag torka av. Använd t ex tandborste eller svamp om det sitter hårt. Funkar även jättebra på rostfritt!

En liten parentes om diskmedel. När vi bott här ett tag hade vi stopp i avloppet i köket. Vi hade spolfirma här och hjälpte oss. Mannen som fixade berättade då att enligt hans erfarenhet är Yes det som är allra bäst när det gäller att lösa fett och smuts. Han sa att alla dessa lågprismärken inte var i närheten lika bra och väldigt utspädda så man behövde mycket mer. Han tipsade också om att man någon gång i veckan kunde hälla en liten dos Yes i avloppet och sen låta hett vatten spola en liten stund. Framför allt om man har haft stor middag och sköljt mycket disk med feta såser och liknande. Ett litet tips som vi följer! Och nu för vidare… 😉

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *