Onsdag – ägg, lera, katter och degusar


Det är åtta plusgrader idag. Varmt, geggigt och mycket vatten. Men jag föredrar det framför kallt och halt. 🙂 Björn är i England denna vecka och kommer hem i kväll. Det ser jag fram emot! Igår hade de visst varit ute och spelat bowling. Roligt! Visst vet ni att Björn spelade bowling som ung och var grym på det?! 🙂

En häftig sak som jag märkt hos hönsen är att de verkligen känner av när det är kallt. De satte ju igång och la mängder med ägg för några veckor sen. Nu när det var så kallt så slutade de lägga ägg. Nu har de satt igång igen! Undrar hur det funkar egentligen. Har de en ägg-hjärna som känner av temperaturen tro? 🙂 Här är dagens äggskörd.

IMG_20160127_091247

 

Poker var ju ute och slogs igen för några dagar sen. Tack och lov blev det inte så farligt denna gång. Han är nästan helt återställd nu. Han har en skorpa kvar i pannan. I morse “hjälpte” Zero honom och slickade bort skorpan så Poker får vara inne idag, så det får läka ihop. Han är lite sur på  mig och gick och la sig bakom blomkrukorna i fönstret. ♥ Varmt och gott där och framför allt trångt…

IMG_20160127_095810

Degusarna hade skriktävling i morse…. De brukar inte låta så mycket mer än lite pip ibland och sen snackar de rejält när de får mat. Men nu satt dom och skrek oavbrutet. Inte som att dom hade ont utan mer som att dom visslade. När jag kom ner stod Poker på bakbenen och tittade in och där en bit ovanför i buren satt Piff och tittade på honom och skrek. Jag tog bort Poker och gav dom mat. Då lugnade dom sig lite och sen satte dom igång igen. Känslan är att de retades med Poker, det såg ut så när jag kollade på dom. Dom vet att han inte når dom där uppe. Jag hade dock behövt öronproppar… 🙂

IMG_20160127_101512

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *