Dagens vävstuga


I morse var det nästan ingen snö kvar. Men dimman är fortfarande tjock. Vår lilla väg upp till huset var rejält slirig med snömodd. Nu är nästan allt borta.

På förmiddagen var jag och vävde nere på vävstugan. Jag har hållit på och avslutat min matta flera gånger, men har fått göra om den sista kanten ungefär 6 miljoner gånger. Men nu så är det klart! Nästa gång är det dags att börja på min duk!  Äntligen. ♥ Jag har funderat på mönster hur länge som helst och ändrar mig flera gånger om dagen. Nu har jag nog bestämt mig för detta mönster. Jag hittade det i en vävbok och jag tror det passar här!

IMG_20160125_151910

Själva duken kommer bli i blått, alltså det övre nystanet på bilden. Sen blir mönstret i oblekt lin.

2016-01-25 - 1

Brita Bergman på vävstugan blev klar med ett draperi idag! Det är otroligt vackert. I grovt linnegarn i olika färger. Det finns så mycket kunskap bland dessa damer som väver på vävstugan. Otroligt inspirerande att se vad de gör. Generösa är dom med sin kunskap också. ♥

IMG_20160125_112354

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *