Räven har varit här…


I torsdags hade vi besök av räven. Han hann ta två ankor och skada en rejält. Ett tag kändes det som att hon skulle klara sig men tyvärr dog hon natten till igår. 🙁 Det var en sjuk räv, eventuellt hade han skabb. Han gömde sig inne i vår skräphörna och vi fick hjälp att skjuta honom. Lite blandade känslor runt detta då jag gillar rovdjur och tycker att de har all rätt att leva, Men eftersom denna var sjuk och med största sannolikhet skulle komma igen så känns det ändå rätt.

Har man fåglar som är frigående så händer händer detta ibland. Det är ett tufft faktum att leva med men alternativen – att antingen inte ha några fåglar eller också ha dom instängda – känns inte aktuella för oss. Räven kommer i de flesta fall i gryning och skymning så vi ser alltid till att räkna och stänga in våra fåglar innan dess. Att en räv kommer så här nära människor i fullt dagsljus är inte vanligt, men denna var hungrig och sjuk.

Så nu har vi endast två ankor kvar. Två damer. Den ena var hon som låg på ägg inne hos fåren. Hon har nu övergivit boet. 🙁 En vanlig reaktion på stressade situtationer. Så nu ska vi se oss om efter en ny ankdrake och bygga upp en ny flock.

En bild från några veckor tillbaka.

IMG_20151228_084803

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *