Nybakt, yrsnö, USA, strömavbrott och stortvätt!


Tisdag idag. Igår var det terminsstart på syföreningen nere i byn. Vi är några som träffas varannan måndag och fikar, pratar och pysslar. Mycket trevligt! ♥

Jag testade igår att sätta en deg och kalljäsa den. Det funkade jättebra och vi hade goda Carina-bullar igår! Man skulle arbeta den jästa degen så lite som möjligt så mina bullar såg ut som … hmmm… degklumpar! 😀 Men dom smakade desto bättre. Mina bakverk brukar smaka bra och se ut som en katastrof, så det var inget nytt.

IMG_20160118_174838 IMG_20160119_082139

Idag är det runt nollan ute men det blåser och direkt känns det som -20. Vi har en snäll man som plogar vår väg men den har nästan drivit igen redan. Lilla Fia (bilen) fick kämpa lite i morse när jag skjutsade sonen till skolan. Jag har även skottat idag för första gången i år. Man får se till att sopbilen kommer åt soptunnorna plus att det blir stora vallar nu när det blåser som det gör. Jag kunde knappt öppna stallet, så jag fick börja med att skotta runt dörrarna. 🙂

IMG_20160119_091514

Björn åkte till USA i lördags och kommer hem i morgon. Han är efterlängtad! ♥ Enligt rapporterna jag fått så har han det bra och det har gått bra för dom där borta. Han kommer att komma hem till ett klart vintrigare Skåne än det han lämnade. 🙂

Imorgon och på torsdag ska det vara planerade strömavbrott här. De ska reparera lite grejer efter stormen Gorm. Vi har ju äggkläckaren igång så den ska flyttas över till svärföräldrarna så de överlever. Det är så skönt att ha dom nära! ♥ Extra skönt när Björn är ute och flyger och far.

Jag roar mig i tvättstugan idag och tvättar sängkläder. Så skönt när man har dammsugit ur sängarna och fått i nya lakan! I love it! Sotan är dock sur för han hade krupit ner Björn säng och var inte alls sugen på att flytta sig. ♥

IMG_20160118_124544

Önskar er alla en härlig tisdag! ♥♥♥

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *