Köttbullar!♥


Igår blev det köttbullar! Gjorda på egen linderöds-färs. Otroligt goda! Till det åt vi makaroner. Sonen åt köttbullar så han nästan sprack. ♥

Jag har tidigare i många år tyckt att jag inte kan göra goda köttbullar och att det tar lång tid och osar i hela köket. Till alla som har dåligt köttbulls-självförtroende så har jag tre tips.

  1. Låt ströbrödet svälla ordentligt (var inte otålig som jag).
  2. Följ receptet när det gäller kryddningen och krydda sen lite extra! Lite mer salt och gärna lite allkrydda och chilikrydda. Blir kanongott!
  3. Gör köttbullarna i ugnen! De blir finare, det tar kortare tid och du slipper oset! Det står utförligt i receptet (jag har den rutiga kokboken som nog de flesta har) att först ska de stå längst ner i ugnen i nio minuter. Vänd bullarna och flytta upp till  mitten, osv osv… Funkar jättebra!

IMG_20160113_172205

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *