Nästa vävprojekt♥


I måndags satte vävstugan igång igen efter jullovet. Det kändes härligt att vara igång igen! Min matta är nu två meter lång och det var så lång jag har planerat för. Så den är i det närmaste klar! 🙂 Jag ska avsluta den och lite sånt, men sen är den klar. Det är fler som ska väva mattor i denna väv så jag får inte hem den än, men det känns jätteroligt att den är klar!

Mitt nästa projekt ska bli en stor duk till vårt bord i uterummet. Det blev bestämt lite hastigt och lustigt i måndags, då en av vävstolarna är ledig utan någon som står på tur. Det är en duk i damast… av damast?… hehe, här ger jag mig ut på tunn is då jag inte alls kan terminologin. För att förklara med mina egna ord så är det en bred vävstol med varptrådar som i en vanlig väv. Sen i överkant på vävstolen sitter det pinnar med trådar fästa ner i varptrådarna. När man drar i dessa pinnar lyftes vissa varptrådar upp. På så vis kan man skapa en massa mönster. Jag ska fota och visa när jag väl sitter i vävstolen! 🙂 Lite läskigt känns det, men de andra säger att jag klarar detta så jag får lita på dom! ♥

Jag har i alla fall funderat på vilket mönster jag ska ha, och jag har fastnat för detta. Är inte helt säker, jag ska kolla vidare, men det känns rätt. Inte alltför komplicerat men ändå sött! ♥ Vad tycker ni?

IMG_20160112_084348

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *