Lill-Hönas kycklingar växer ♥


Ännu en solig och kylig morgon på Månskensfarmen. 🙂

Jag hade svårt att komma upp i morse. Har haft ännu en värknatt och sovit dåligt. Att ta steget upp ur den varma sängen efter en sån natt är jättejobbigt. När man väl är på benen funkar dagarna så det känns bra!

Ute hos djuren var det lugnt och stilla. Harmoniska morgnar är otroligt mysigt. Man bara går omkring och myser och kliar på en gris eller klappar ett får. Det fyller på energidepåerna rejält. ♥

I morse fastnade jag ute hos hönsen en lång stund. Lill-Hönas kycklingar är så fina nu. Från början är fjäderdräkten inte hel och de ser lite ut som taniga gamar. Men nu är de mini-hönor verkligen. Hon har varit en så duktig mamma. ♥ Det är så sött när man kommer in på kvällen och hon och de tre kycklingarna sitter på översta sittpinnen. De andra hönorna är höjdrädda och sitter lågt. 🙂 Ska försöka fånga det på bild, så jag kan visa. Hur gulligt som helst. ♥

Nedan ser man lill-tuppen längst till vänster, sen den lilla ljusa hönan, den lilla svarta hönan, Lill-Höna längst fram och en brahma-höna längst till höger.

IMG_20160105_090935

Lill-tuppen, den svarta lilla hönan och brahma-damen. Här ser man skillnaden på hur småtuppar ser ut i jämförelse med småhönor. Tuppen har mer spräcklig fjäderdräkt och lite tufsigare. Hönorna är mer enhetligt tecknade och jämnare i fjädrarna. Här ser man också hur vackra brahmornas fjädrar är.  Trots att denna är lite ruggig så är hon jättefin.

IMG_20160105_090944

En brahma som ligger i sitt rede. Dom är magiskt vackra med färgerna tycker jag. Jag kan titta på deras fjäderdräkt hur länge som helst.

IMG_20160105_090925

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *