Solig och kylig morgon på farmen


Vi bor i ett gammalt hus från mitten på 1800-talet. Det är mycket charmigt på de allra flesta sätt. Däremot är det rätt kallt inne så här på vintern. I natt sov jag med extra filt, nattlinne, sockor och träningsbyxor. Plus en katt på fötterna. Ändå har jag vaknat och frusit. Jag gissar att jag är lite väl frusen för tillfället också för varken Björn eller sonen har extra filtar och liknande. 🙂 Det har varit en värknatt också då allt har varit obekvämt och jag har vaknat miljoner gånger och fått byta ställning och ställa mig upp en stund och liknande.

Men nu är det dag och jag har just tagit en lååååång dusch och slösat massor med varmvatten så  nu fryser jag inte! ♥

I morse när jag var ute hos djuren var det strålande sol! Det blåser inte idag och då är det inte lika kallt och rått. Härligt!  Hönsen håller sig inne. Ankor och kalkoner kilar in och ut. Ankorna går gärna in i hönshuset och stjäl lite mat också. 🙂 Fåren är inne och de var glada och keliga idag. Nu när marken är frusen kan de gå ut men de visade ingen längtan efter det så dom fick stanna inne. Vi har en dubbelbox åt dom så dom har gott om plats. Björn halmade rejält åt dom i helgen också så det märks att dom har bäddat ner sig gott i natt. ♥

Gödkycklingarna märker inte av kylan för de har dubbla värmelampor. Hönsen har också värmelampa i hönshuset. Annars klarar de andra kylan bra. Grisarna är härdiga och trivs ute. Sen kryper de långt ner i halmen när det är dags att sova. 🙂 Det är så sött. ♥ Inne i stallet är det plusgrader så där är det skönt. Eftersom fåren är inne nu så höjer de värmen också! Stallkatterna sover uppe på loftet på hö- och halmbalarna eller också i packhuset på isoleringen där. De och kaninerna har tjock fin vinterpäls nu.

När det är så här kallt får man vara noga med att se till att alla har vatten. Grisarnas vattenbytta är bottenfrusen så jag fyller på rejält med vatten i deras mat. De äter gröpe som man blandar med vatten så det blir som en gröt. Nu får de extra vatten i sin gröt! Hönsens vatten fryser gärna till i mynningen där vattnet kommer ut. Då brukar jag fylla bottendelen med varmt vatten så tinar mynningen snabbt.

Nedan, frukost hos grisarna.

IMG_20160104_093956

 

Här är Zero och kalkontuppen. Där kan man se hur stor vår kalkontupp har blivit! Nederst i bild kan man också se grisarnas vattenbytta som är bottenfrusen.

IMG_20160104_094019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *