God fortsättning! ♥


Hoppas att ni alla hade en fin nyårsafton. Det hade vi! ♥ Mina svärföräldrar var här och åt middag med oss. Sonen var ute på stan. De hade det också bra, tack och lov! Det är inte alltid lätt att vara tonårsförälder, och särskilt inte såna kvällar. Men han var snäll och svarade på sms hela kvällen så jag behövde inte oroa mig för mycket. ♥ Vi åt egen oxfilé som var det godaste någon av oss smakat! Björn hade marinerat den och till den åt vi rotsaker i ugnen. Palsternacka, lök och potatis från vänner tvärs över vägen! Bearnaisesås gjord på egna ägg blev det också! Till efterrätt kladdkaka också på egna ägg. Så en lyxmiddag med det mesta närproducerat och eget!

IMG_20151231_155539

Champagne på kylning och oxfilé som marineras!

Vi hade också ostprovning! Jag är dålig på ostar och får väl erkänna att jag inte vågat prova så värst många. Björn gillar det jättemycket och även svärföräldrarna. Så de hade tagit med sig lite “snälla” ostar som jag fick prova. Jag måste erkänna att det var jättegott! 🙂 Typiskt mig att gå 42 år och säga att jag inte gillar något när jag inte ens smakat, haha… 😉 Som en parentes till detta så för två år sen var jag på julbord och fick smaka en jättegod låda av något slag. “Åh, vad gott, vad är detta?” undrade jag. Janssons Frestelse fick jag höra. Jag som i 40+ år sagt att jag hatar Janssons Frestelse. 😀 Ja, ni fattar… Jag har en del kvar att våga testa!

Jag hade mitt fina halsband som guldsmeden nere i Höganäs har designat. Tror att det är 2013 eller 2014 års modell. Det står Faith på det. Det känns som ett bra ord inför nya året.

IMG_20160101_002455

När vi ätit och var proppmätta såg vi fyrverkerier från uterummet. Där har vi utsikt framför allt ner över Höganäs men även bortåt Ingelsträde och Jonstorp. Jösses så mycket smällare och raketer! Mycket vackert. Tack och lov är Zero inte rädd för raketer, men vi pratade mycket om att det måste vara jobbigt för andra hundar. Även för alla flyktingar som kommer från krigshärdar. Det måste vara mycket jobbigt. 🙁

Nu har vi ett helt nytt år! Solen skiner idag och det är -2 grader ute. Jag har precis skjutsat sonen ner på stan. Björn och jag ska ta en liten fika och sen börjar det närma sig att gå ut och mata djuren. En lugn skön söndag på Månskensfarmen!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *