Storm på farmen


Jösses så det har stormat här! Natten mellan söndag och måndag var det värst. Det blåste så mycket så köksfönstret blåste upp, hur nu det kan gå till. Min fina orkidé flög ut och det enda jag hittat är en trasig ytterkruka. Några takpannor har rykt och soptunnorna välte. Jag samlar fortfarande skräp runt om gården. Ute i hagen står kohuset på taket. Igen… För den som vill läsa om förra gången det hände kan läsa här. Den gången var det stormen Simone som drog fram. Då flög även grishuset iväg och vi skaffade då en container som grisarna bodde i under en tid. Den har stått kvar i hagen men inte använts. Nu ligger den kraschad inne hos grannen… Vilka enorma krafter. Mirakulöst nog så har den endast haft av en stolpe i grishagen, skadat fårstängslet litegrann och haft av en enda stolpe inne hos grannen. Helt otroligt, vilken tur vi har haft. Den måste väga flera hundra kilo och hade kunnat krossa mycket i sin väg.

Djuren har varit inne nu måndag och tisdag. Inte grisarna för dom är alltid ute. Men dom har hållit sig mest i hyddorna i blåsten. Tack och lov har Månskensfarmen klarat även denna storm. Nu håller vinden på att lugna sig lite och det ska bli skönt!

Hönsen och kalkonerna har varit instängda hela tiden under stormen nu. Dom längtar ut vill jag lova. Här ser man Lill-Höna och hennes lille svarte kyckling strax innan de blev inlåsta inför stormen. ♥

IMG_20151127_090102

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *