IKEA-shopping, nyårslöften och lite bra tips


Igår åkte jag och Jenny (och typ hela Helsingborg) till IKEA. Vi åt lunch och shoppade lite. Vi träffas en gång i veckan för att hjälpas åt att rensa hemma hos varandra. Det är otroligt vad mycket som hänt här hemma sen vi började. Jag har sålt massor med grejer på Blocket, kastat en hel del, skickat iväg på vänner och bekanta samt skänkt till Loppan, Röda Korset och i insamlingslådor. Helt otroligt skönt när man blir av med onödiga saker. 🙂

Som nyårslöfte inför 2016 har jag att fortsätta rensa och organisera vårt hem, både inne och ute. In med sånt som behövs och förbättrar – annars ska det inte in alls – och ut med allt som bara stjäl plats och energi. Del två i detta löfte är att hålla den ordning och organisation som skapats (den är lite svårare när man heter Jeanette och gärna påbörjar nya projekt… 😉 ). Har du några nyårslöften??Skriv gärna en kommentar och berätta. Vi får hjälpas åt att peppa varandra till bra saker! ♥ (plus att jag är nyfiken 😉 )

På IKEA hittade jag bland annat den här mattan som nu ligger i hallen. Jenny har en precis likadan så det var hon som inspirerade mig. Först tänkte jag att det är helt korkat eftersom vi har hund, katter och människor som springer in och ut i denna hall. Men den är vändbar och även rätt smutsavstötande, så det är värt ett försök. Vårt hall-golv är iskallt så här års, så jag gillar grejen med matta. Jag återkommer om ett par veckor med gegga och smutsiga tassar och talar om hur det går! Till vänster i bild syns Zeros matskålar. Där vill jag passa på att skicka vidare ett tips jag fått av Cilla. Under matskålarna har jag en skomatta (eller vad det kan heta…) av plast med lite kanter på. Har man som jag en hund som dricker över hela golvet så är detta helt suveränt! Denna har jag köpt på Hornbach nästan gratis. Jag har även testat att ställa lite skor i min expedithylla längst ner… vet inte om det är bra eller inte. Hur gör ni med era skor?

IMG_20151125_164955

Sen så köpte jag dessa necessärer. De är rätt stora och rejäla. I den ena har jag hårsaker och i den andra smink och sånt. Plötsligt blev badrummet mycket mindre stökigt… hehe… Är man IKEA-family medlem kostar de bara 39 kr för tillfället. Fanns i blått, rosa och en väldigt mörkt grön, nästan svart färg.

IMG_20151126_114646

Sen har jag ett till tips till alla hundägare. Dessa filtar kostar 9 kr styck! Fattar inte hur något kan vara så billigt. 🙂 Perfekta att ha i soffan, när man har hundar som gärna ligger i soffan. Zero förstörde vår skinnsoffa så nu har vi filtar i denna! De är i fleece och bara att tvätta och hänga och torkar på nolltid.

IMG_20151126_114705 (1) IMG_20151126_115133

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *