Opererad vovve


Zero hade fått en skum böld på halsen som jag var och visade upp hos veterinären förra veckan. Han fick tid att operera bort den i fredags. Han är van att åka i bakluckan på min jättebil jag hade innan. Nu skulle han åka i framsätet i min minibil. Det var JÄTTE-läskigt! Hela han skakade. Men det gick bra både att åka bil och att operera bort bölden. Alla prover var bra och om två veckor när stygnen ska tas har de fått svar på analysen. Förhoppningsvis är den helt ofarlig.

Fredag eftermiddag och kväll var Zero hög som ett hus och rejält orolig och allmänt märklig. Men så blir det ju när man varit sövd och fått en massa smärtstillande. Han har varit inne mest hela helgen. Att vara ute och springa i stallet är inte toppen ur bakteriesynpunkt och han skulle avstå promenader.

Han hade som ett fastsytt bandage (hette typ tamonad) över såret som jag var och tog bort idag. Såret ser jättebra ut! Jag pratade med veterinären om det var möjligt att få gå på promenader nu. Min store tokige skrutt har svårt att bara vara inne och vara lugn. Och det går bra! Men helst inte vara ute i stallet.

Min Zero är en tratt-vägrare. Han kämpar frenetiskt att få av den och han kan inte gå framlänges när han har den på. Han kan bara backa… Så vi kör utan tratt och har en strumpa på baktassen istället så han inte ska klia på såret. Han är duktig och kliar inte men han är väldigt sur på strumpan. 🙂

Det var så extremt jobbigt att lämna honom i fredags hos veterinären när han somnat. Jag fick lite flashbacks från när vi fick lov att avliva Missan. 🙁 Jag fasar för den dagen Zero inte finns mer för han är ju min bebis. ♥Men nu tack och lov har allt gått bra och jag håller tummarna för att analysen också är bra.

IMG_20150828_101046 IMG_20150828_100939 IMG_20150828_101041

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *