Fredag, vävtrassel, blogg-loppis och tjuvaktiga kalkoner


Veckan har sprungit iväg! Redan fredag. Skönt att det snart är helg. ♥

I veckan har jag varit i vävstugan två gånger. Jätteroligt är det verkligen! 🙂 Det har trasslat en hel del för mig. Först så har det varit väldigt sköra trådar och sen har jag varit lite klantig. Jag har ju bara vävt trasmatta innan och det krävs väldigt mycket MINDRE kraft att väva en handduk kan jag lova, haha. Så allt blev väldigt draget och spänt vilket gjorde att de yttre varptrådarna drogs av. Då fick jag lite panik. Men jag fick hjälp att börja om och få ut väven i rätt bredd och nu går det rätt bra. Två trådar till har gått av men nu vet jag ju hur man skarvar varptrådar så det löste jag själv! Nu håller jag tummarna för att det ska gå bra. Mitt nästa projekt ska bli en matta i kypert. Ska hitta material nu. Det behövs en hel del. Ser fram emot detta! 🙂

Roligt att det har försvunnit lite saker ur vår blogg-loppis! Jag har även fyllt på med lite. Så glöm inte att kika in här. Kanske börja fynda julklappar? 🙂

Björn har haft (har även idag) fullt ös på jobbet. Det är så roligt att han trivs så bra och att det flyter på. Igår var han i Norge över dagen.

Härom dagen var jag arg på Zero för att han ätit upp kattmaten i stallet. Han gör det då och då men han vet att han inte får det. Senare när jag satt hos kaninerna blev det ett fasligt liv ute vid kattmaten. Då såg jag dom verkliga tjuvarna – kalkonerna! Alla tre trängdes uppe på vårt lilla bord som står där och dom pickade hej vilt för att få i sig så mycket som möjligt. 🙂 Då fick jag be Zero om ursäkt och ge honom godis. ♥

Kalkonerna är riktigt märkliga ibland. Dom gillar även kutterspån. Jag har det i kaninernas toalådor. Jag tömmer lådorna i en ogräskorg. Om jag glömmer (läs struntar i) att tömma den på en gång så hoppar kalkonerna upp i korgen och börjar typ steppa. Det ser ser så kul ut och kutterspån och kaninbajskulor far all världens väg. 😀 Knasiga fåglar, men otroligt häftiga!

IMG_20151015_170745 IMG_20151015_170755 IMG_20151015_170757

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *