Fake it til you make it… 4 comments


Under en ganska lång period har jag känt mig trött, sliten och allmänt less. Att gå och ha ont och känna sig skruttig tar på psyket och humöret. Den här bilden visar hur det ofta känns för mig på morgnarna när jag vaknar. Kroppen är tung och seg och hjärnan långsam och trött.

2014-11-11-0621_54619cccddf2b35e94137172

(har lånat bilden här https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=857543780957105&substory_index=0&id=390327554345399)

När man har mått så här under en lång period och kämpar för att varje dag rycka upp sig så känns det som att det aldrig kommer att bli bra. Men det blir det ju. Det vänder till slut. Jag är på väg mot vändningen, jag känner det starkt. Ett tydligt tecken är när solen bryter igenom fibro-dimman och man plötsligt går och ler för sig själv.

Björn brukar ofta säga till mig att jag ska “programmera om mig” eller helt enkelt tänka annorlunda för att lyfta mig själv. Jag vet att han har rätt men det är många gånger lättare sagt än gjort. Men jag försöker! Ett sätt som funkar bra för mig är att ladda lite direkt när jag vaknar. Istället för att börja med att dunka huvudet i väggen av alla måsten jag tycker mig ha så försöker jag känna tacksamhet över allt jag har. En mycket bättre start!

När djuren är klara ser jag till att ta mig tid att göra mig i ordning. Att duscha varmt när kroppen är bråkig är jätteskönt. Då kan man unna sig att stå tio minuter extra dom dagarna. Mycket härligt! Jag har också börjat ta mig tid att sminka mig och göra mig i ordning senaste dagarna trots att jag inte ska göra något. Ser man lite piggare ut så känner man sig lite piggare. I alla fall jag.

IMG_20151002_095508

Sovflätor, kudden kvar i ansiktet, ica-kassar under ögonen, trött och allmänt glåmig.

IMG_20151002_103158

Lite för mycket smink men klart piggare! 🙂

 

 

 

 

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Fake it til you make it…

 • Linnea

  Ja tacksamhet över vad man har hjälper så mycket 🙂 Det är ju enkelt när dottern ler, emn när hon skriker utöver sig för att hon inte får tugga på elkabeln för femtioelfte gången idag är det inte lika enkelt.
  Jag försöker att meditera regelbundet för att må bättre (fast det är inte regelbundet än) eller bara ta mig tid att dricka te.
  Att tex sätta upp håret (sminkar aldrig mig) tex hjälper också jättemycket.
  Fortsätt kämpa och fortsätt att vila då du behöver det med 🙂
  / tlover

  • Jeanette Post author

   Du har helt rätt – ibland går det lättare att känna tacksamhet än andra gånger. Meditation är något jag också gillar jättemycket! Får inte till det så ofta som jag skulle vilja men det är kanon när man väl gör det. Och att njuta av en kopp kaffe (inte te så ofta för mig) är inte fel!