Blomma där du är planterad


En klok kvinna jag känner brukar säga att man ska blomma där man är planterad. Med det menar hon att man ska vara sitt allra bästa på den plats där man är. Om alla är det blir världen en mycket bättre plats. När tidningarna är fulla av hemska berättelser om människor som flyr i vild panik undan krig och förtryck kan jag känna vanmakt över att jag inte kan göra mycket för att hjälpa. Men det finns alltid något man kan göra. Även om jag kanske inte kan hjälpa någon på andra sidan jorden så kanske det finns någon i min närhet som är i behov av hjälp. Behovet av hjälp finns överallt.

Jag satt och läste en fin blogg av en tjej som heter Sara Modigh som lever med självskadebeteende. Hon började redan som sexåring känna att smärta kunde avleda hennes tankar från ångest. Att en liten tjej här i Sverige ska behöva ha ångest till den grad att hon börjar självskada sig är bara för sorgligt. (Här kan man läsa blogginlägget). Vi måste våga hjälpa när vi ser att någon mår dåligt.

Ytterligare en skolskjutning i USA. Jag hörde en kommentar om att USA är galet och att man ska vara glad att man bor i Sverige. Visst, Sverige är jättebra, men vad är det som säger att det inte kan hända här? Vi har hårdare lagar när det gäller vapen, men vill man så kommer man säkert över vapen även här. Att unga ska må så dåligt att de känner att de måste ha ihjäl varandra eller sig själva är helt hjärtskärande.

Samtidigt sitter Breivik och gnäller och hungerstrejkar för att han har det jobbigt i fängelset. Men låt honom hungerstrejka för all del! Hur tror han att alla anhöriga till alla de han mördade mår? 🙁

Ett rörigt inlägg som inte leder någon annanstans än att jag vill sprida budskapet vidare – Blomma Där Du Är Planterad! Se dig omkring. Finns det någon du kan göra något för? Det kan räcka med ett leende.

IMG_20150716_175322

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *