Test #1 Oil Pulling


Nu har jag några saker jag vill testa och då är det roligt med lite dokumentation för att se om det blir resultat. Mitt första test är Oil Pulling. Det innebär att man tar en sked med olja, t ex kokosolja, låter den smälta lite i munnen och sen för man oljan runt i munnen. Ungefär som man gjorde när fluortanten kom. Man ser till att oljan går mellan tänderna och runt i munnen. Detta ska man försöka göra åtminstone tio minuter. Sen spottar man ut det i en papperskorg, inte i handfatet för då kan det bli stopp i ledningarna. Oljan hjälper bland annat till att ta bort orenheter i munnen. Man har ju en massa bakterier i munnen. Därför ska man heller inte svälja oljan för då sväljer man ju ner det man rensar bort. Så spotta ut i en papperskorg, eller ute. Skölj sen munnen med vatten.

Jag har nu gjort detta två dagar och jag har gjort det medan jag duschar och klär på mig. På så sätt går tiden lite fortare. Eftersom jag använder kokosolja så har den en fast konsistens från början. Det är riktigt läbbigt faktiskt men den smälter snabbt och man kan lätt föra runt den i munnen. Man får ta det lite lugnt så man inte får ont i käkarna för man ska ju hålla på ett tag.

Denna olja använder jag. Det är även den jag smörjer in mig med och har i håret. 🙂

IMG_20150722_120642

 

 

Denna metod ska förbättra ens munhygien, läka blödande tandkött,  ge bättre andedräkt, vitare tänder och lite annat som jag nu inte minns. Jag äter en del medicin och är torr i munnen vilket inte är så bra för tänderna. Jag har också känt mig öm i tandköttet sista tiden så det känns värt att testa detta.

Så här ser mina tänder ut idag. Inte särskilt vita. Undar om kokosoljan även kan få tänderna lite rakare? 😉

IMG_20150722_120834

Jag har googlat runt en massa och fastnat för denna video med Dr Axe där han förklarar hur det går till och hur man ska göra. Enligt honom ska man göra detta varje dag i två veckor och sedan två gånger i veckan.

Så när tvåveckors-perioden är klar ska jag göra en utvärdering och visa före- och efterbilder.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *