Vaccination 2 comments


I förmiddags var det dags att vaccinera Zero. Vi har en jättebra veterinärstation nere i stan, Kullabygdens smådjursklinik. Man går in genom deras butik. Just idag var det jättemycket folk där precis när jag kom. Vi var nog tio stycken med varsin hund som stod i kö alternativt skulle ut. Det var både hundgodis på hyllorna och andra hundar runt omkring så jag kan lova att det var rätt livat! 🙂 Men Zero var så duktig! När han var ung var han väldigt jobbig vid hundmöten. Han har aldrig varit aggressiv men mycket nyfiken och vill fram till allt och alla. Men nu stod han vid mig och viftade med hela kroppen istället.

Väl inne hos veterinären gick det bra att ta spruta. Han märkte det inte ens. Sen fick jag hjälp att klippa klorna. Det brukar inte vara några problem men idag tyckte han det var obehagligt. Veterinären var en ung tjej som var otroligt duktig med Zero. Hon sänkte ner ett bord som han fick ligga på och sen förklarade hon hur jag skulle hålla så han låg kvar och inte gjorde illa varken sig själv eller oss. Det gick jättebra och sen fick han massa godis av henne. Kan lova att han älskar henne nu. 🙂 ♥ Även jag gillar henne jättemycket, hon var mycket pedagogisk och lugnade både mig och Zero. Imponerande att hantera situationen så proffsigt som hon gjorde.

Den allmänna undersökningen gick bra. Fina tänder, knappt någon tandsten och hjärta och lungor lät bra. Han får gärna gå ner litegrann, han ligger på gränsen. Eftersom han ändå är sex år så är det viktigt att han inte blir överviktig. Han är en bekväm herre nu som gärna ligger och vilar och gillar mat så det är lätt att han går upp i vikt. Så det får vi tänka på. Jag fick tips att börja ge honom b-vitamin för han har ganska mjuka klor. Eventuellt var det därför han var känslig idag vid kloklippningen.

Zero som knappt varken lämnar gården eller träffar på andra hundar fick åka bil, vandra från parkeringen med en massa bilar, människor och ljud, vänta i kö med en massa andra hundar, få spruta och klippa klorna på en och samma halvtimme. Han var väldigt glad att vara hemma igen sen kan jag lova! Nu är matte mycket stolt. Förr om åren fick jag mer eller mindre sitta på honom när vi var i väntrum men nu var det han som var exemplarisk och fick beröm av alla. ♥Min fina kille.

 

zero-1

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Vaccination