Torkel och Sverker


Härom dagen upptäckte vi att vår fine tupp Toppen var försvunnen. Hur vi än letade så hittade vi varken honom eller några spår efter var han kan ha tagit vägen. Inga fjädrar eller andra tecken på strid. Ett mysterium. Vi har haft tankar på att byta tupp men kanske inte riktigt än. Vi hoppades på att Toppen skulle få gå som pensinär här på gården. Men så blev det inte. 🙁

Har man en grupp hönor så behövs det en tupp. Vi har runt 20 hönor och det är ganska många för en ensam tupp. Så vi började leta efter tuppar som vuxit upp tillsammans och därför eventuellt kan dela på gruppen hönor. Björn hittade två fina tuppar nere i Svedala som vi var nere och hämtade för ett par dagar sen. De är födda i slutet på 2014 så de är inte helt fullvuxna än. Full fjäderskrud och lite muskler saknas fortfarande. Men dom är jättefina och mycket snälla. Redan dagen efter de kom hit var det lugnt i hönsgården igen.

Så nu ber vi att få presentera Torkel och Sverker, våra  nya brahmatuppar. Torkel är svart och Sverker är brokig. Sverker är lite lik Toppen i mönstring men är mörkare i färgerna. Tror att de kommer bli ännu finare när de blir fullvuxna och kombinationen med våra fina hönor kommer nog ge fina kyckligar. 🙂 ♥

IMG_20150712_173814

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *