Värmen är här! Avslutat sommarjobb, marknad och spisen.


Sommaren smällde till plötsligt! Eller egentligen så har det ju varit sommar trots kylan, så för att vara korrekt så är det värmen som smällde till! 🙂 Vi gillar värmen här på Månskensfarmen. Det gäller att se till att alla får i sig vätska bara. Vi har fyllt på mängder med vatten dessa dagar. Grisarna har fått extra i sina gyttjepölar också. De älskar att ligga där! ♥ Hos tjejerna har de löst det så att om gyttjepölen är full så kan man lägga sig i dricksvattnet lika gärna. 😉

Sonen har nu sommarjobbat tre veckor och har nu lov på riktigt. Han och Björn har jobbat på bra under dessa veckor. De har rivit våra två små stugor som stått framför huset. De var riktiga fuskbyggen och inget som gick att rädda. De har även rivit vårt plank som vi har ut mot ena åkern och som fungerar som blåstskydd då det oftast blåser från väster (från havet) här. Nu ska det bli nytt plank. Det kommer bli toppen!

Igår tog Björn och jag premiärdoppet! Jag hade klippt lite buskar i värmen och fick värmepanik. Så vi for iväg till Farhult och doppade oss. Heeelt underbart! Sen mådde jag bra igen.

Idag har jag, svärmor och en god vän och hennes faster varit på Kullamarknaden i Jonstorp. Det var ganska lite folk så vi kunde gå i lugn och ro och titta. Vi blev anfallna av galna telefon-kedje-nissar som ville att vi skulle skriva på allt möjligt. Till slut fick man nästan bli lite otrevlig för att dom skulle ge sig. En kille (knappt äldre än min son) sa “men lilla gumman kom här nu så ska jag visa dig….”… mmmm… verkligen… eller kanske inte, lille gubben kände jag då. 😀 Vi hittade en del kul, bland annat köpte jag en stekgryta till Björn i lite för tidig bröllopsdagspresent. Vi firar 17 årig bröllopsdag den 18/7. Han blev glad!

Apropå gryta så har jag utlovat bilder på spisen. Bara för att visa att den är använd så blir det bilder när den är smutsig (okej, det var inte planerat.. hehe).

IMG_20150703_161811 IMG_20150703_161823

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *